Ouderparticipatie

Ouderraad SpringplankOuderraad

Het doel van de ouderraad van de Springplank is om een brug te maken tussen de ouders en de school, en zo debetrokkenheid van de ouders met de school te vergroten.

Ondertussen leer je als ouder elkaar ook beter kennen en wordt er veel plezier gemaakt. Ook de kinderen vinden het heel leuk als hun ouders iets voor 'hun' school doen.

We organiseren allerlei activiteiten samen met de leerkrachten en de directie. Soms brengen die ons geld op en dat investeren we terug in onze school.

Raadpleeg de brochure onderaan voor meer informatie.

Schoolraad

In het basisonderwijs bestaat een schoolraad uit vertegenwoordigers van de ouders, het personeel en de lokale gemeenschap.

De leden van onze schoolraad zijn:

• Steve Stephman (voorzitter)
  • Liesbeth Bradt
  • Devika Dewan
  • Joeri Callebout
  • Steve Stepman
  • Anne Roose
  • Nele Engelrelst
  • Isabelle Hocepied
  • Maureen Roeting
  • Wesley Vanbavinckhove

Taak

Adviserende funtie over:

• het opstellen of wijzeigen van het schoolreglement;
  • de infrastructuurwerken waarvan de kosten op 75000 euro of meer bedragen;
  • de vaststelling vazn de criteria voor de aanwending van lestijden, uren, uren-leraar en punten;
  • het welzijns-, veiligheids- en gezondheidsbeleid van de de school t.a.v. de leerlingen;
  • de begroting;
  • ...