Praktische info

Wat zit er in de boekentas?

• een zakdoek
  • reservekledij
  • drinkbus met water
  • stuk fruit (apelsien gepeld)
  • een koek (geen chocolade)
  • eventueel een knuffel

ALLES STEEDS GENAAMTEKEND

Tips:

• Kies een opvallende kleur. Zo vinden jij en je kleuter de tas gemakklijk terug tussen de andere.
  • Kier er eentje die je kleuter zelf open en dicht kan doen.
  • Test of de tas nog gemakkelijk sluit als ook de brooddoos, de knuffel en de drinkbus erin zitten.
  • Een muts, sjaal, trui of brooddoos: die gaan minder snel verloren als je de naam van je kind erin schrijft.

Heen en weer schriftje

De agenda wordt u gratis aangeboden door de school. De agenda wordt regelmatig meegegeven, daarin komen de mededelingen en versjes en liedjes die de kleuters geleerd hebben. Het kan zijn dat jullie een mededeling of een vraag hebben voor de juf. Schrijf dit gerust in de agenda. Anderzijds is het ook een vraag van de juf om thuis de schooltas in te kijken om te zien of er geen berichten zijn.

Smartschool

U krijgt ook een login en twee paswoorden (mama en papa) voor het digitaal schoolplatform. Op dit platform krijg je berichten van de school, kun je de kalender raadplegen, brieven in informatie terugvinden, deelnemen aan een enquête van de school en later ook het rapport van uw kind raadplegen.

Mijn kind is ziek. Wat nu?

We gaan ervan uit dat kinderen niet ziek naar school gestuurd worden. Als je kleuter licht verkouden is, hoef je hem niet thuis te houden. Heeft hij koorts? Dan blijft hij het best thuis tot hij genezen is.

Het kan gebeuren dat je kind ziek wordt op school. De juf verwittigd de ouders om de kleuter te komen halen. We vragen steeds het nummer van de ouders + twee extra telefoonnummers van mensen waar je kind terecht kan als jullie niet te bereiken zijn. Maak dan ook steeds de nodige afspraken met de personen die jullie doorgeven zodat ook zij hiervan op de hoogte zijn.

Medicijnen op school?

In beperkte mate kan een medicijn meegegeven worden naar school. Zorg ervoor dat je de naam van de kleuter en de dossering vermeldt.

Kenteken

Uw kind krijgt bij aankomst op school een kenteken. Dat is voor hem/haar het herkenningspunt. Een kenteken kun je vergelijken met een naamkaartje. De kleuter gebruikt het constant als herkenningspunt. Zo hangt die boven de kapstok, aan het aanwezigheidsbord, in de hoeken, ...