Zindelijkheid

Mijn kind slaapt na de middag en draagt een luier.

Kan het naar school?

Elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen tempo. Voor sommige kleuters is naar school gaan vermoeiend. Zij gaan in het begin alleen in de voormiddag. We merken echter wel dat kinderen enorm geprikkeld zijn en willen deelemen aan de activiteiten die ook 's middags gepland staan. Dat moet dan ook kunnen vinden wij. Wanneer uw zoon of dochter echter te moe is, is er wel de mogelijheid om te slapen in een slaaphoekje in de peuterklas.

Een kind dat nog een luier draagt, mag naar school. Laat echter je kind zeker al oefenen om het potje of toilet te gebruiken als het daaraan toe is.

Breng steeds voldoende luiers, vochtige doekjes en extra kledij mee. Iedere kind die nog niet zindelijk is krijgt een bakje in toilet met zijn materiaal in.

TIP!

Belonen werkt!

Print het potjesplan. Je vindt het op www.klasse.be/naarschool

Telkens je kind flink naar het toilet gaat, kleeft het een mooie sticker.

pdf bestandKlasse_potjesplan.pdf (147 kB)